Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΟΤΗΤΑ 12

ΜΑΘΗΜΑ 1

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Έφτασε επιτέλους η περίοδος που όλοι, δάσκαλοι, παιδιά και γονείς περιμένουν πώς και πώς για να πάρουν μια ανάσα! Εορταστικό το κλίμα σε όλη την πόλη, σε όλα τα σχολεία αλλά και στην τάξη μας.
Πριν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με το τραγούδι παρατηρήσαμε την εικόνα του μαθήματος. Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα στοιχεία, βρήκαμε την παρέα των παιδιών και είδαμε τι έκανε το καθένα. Παρατηρήσαμε και διάφορους ανθρώπους κι αρχίσαμε να τους περιγράφουμε προφορικά, κάτι που θα χρειαστούμε σε ασκήσεις παρακάτω.
Είπαμε ότι ξεκινάμε από τα χαρακτηριστικά του προσώπου, από την έκφρασή τους, μετά μιλάμε για το ανάστημά τους, τα ρούχα τους και τέλος τι κάνουν. Δεν ξεχάσαμε να βάλουμε και χρώματα στον λόγο μας για να τον κάνουμε πιο πλούσιο. 
Παρατηρήσαμε και τον κύριο με τη λατέρνα και με αυτή την ευκαιρία ακούσαμε την μουσική της στην τάξη.
Έπειτα αντί να  διαβάσαμε το μάθημά μας το ακούσαμε!
Από αυτό το βίντεο ακούσαμε και  τη συνέχεια του τραγουδιού που δεν την έχει το βιβλίο μας. Φυσικά το γνωρίζαν όλα τα παιδιά και το τραγουδίσαμε όλοι μαζί. Σκεφτήκαμε γιατί αποχαιρετάμε τον παλιό χρόνο και με αφορμή το τραγούδι και τα στοιχεία της εικόνας μιλήσαμε για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Στην τάξη ξεκινήσαμε να βλέπουμε την παρακάτω παρουσίαση και μάθαμε όχι μόνο γιατί ο Αρμπέν κρατούσε καραβάκι ενώ έλεγε τα κάλαντα αλλά και πολλά άλλα. Γιατί κόβουμε βασιλόπιτα; Γιατί κρεμάμε κάλτσες στο τζάκι; Τι κάλαντα λένε σε άλλους τόπους; Τι γίνεται σε χώρες του εξωτερικού; Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις πολλά περισσότερα δες ξανά την παρουσίασή μας!

Τώρα μπορείς να παίξεις το παρακάτω παιχνίδι και να βάλεις τις λέξεις στη σωστή σειρά για να σχηματιστούν οι προτάσεις. Αν το κάνεις σωστά θα γεμίσει η εικόνα χρώματα!
http://www.jele.gr/activity/b/language/glossaB098.swf

Με πολλή μουσική σε αυτό το μάθημα και πολλά χαμόγελα αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου