Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΕΝΟΤΗΤΑ 3

ΜΑΘΗΜΑ 1

ΧΩΧΑΡΟΥΠΑ

Μπήκαμε στην τρίτη ενότητα της Γλώσσας που είναι πάντοτε πολύ ενδιαφέρουσα αφού ξεκινά με κόμικς τα οποία πάντα αρέσουν στα παιδιά. Σε αυτό το μάθημα ασχοληθήκαμε περισσότερο με τη μορφή που έχουν τα κόμικς και την έννοια του διαλόγου.
Τα παιδιά εξέφρασαν ότι τους αρέσουν τα κόμικς γιατί έχουν πολλά χρώματα και πολλές εικόνες. Γνώριζαν ήδη πότε σε μία εικόνα μιλούν τα πρόσωπα και πότε αυτά που γράφει το συννεφάκι τα σκέφτονται. Παρατηρήσαμε τις εικόνες που δεν έχουν λόγια αλλά μας δίνουν να καταλάβουμε τι θέλουν να πουν. Έτσι, βάλαμε εμείς τα λόγια που θα αντιστοιχούσαν σε αυτές τις εικόνες.
Αναγνωρίσαμε τους ήρωες και ασχοληθήκαμε περισσότερο με τον Ραφαέλ και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα του. Τέλος, αναφερθήκαμε στη σημασία του νερού για τον άνθρωπο και τη φύση. 
Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για να δούμε την σπουδαιότητα του νερού. 


Και για να καταλάβουμε ότι το νερό δεν είναι δεδομένο για όλους παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο. 
Σκεφτήκαμε και προτείναμε δικές μας λύσεις εξοικονόμησης νερού. Παρακάτω μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα "Καλή μας μέρα" και να δεις κι άλλους τρόπους που μπορείς κι εσύ να εξοικονομήσεις νερό.
Έπειτα στην τάξη είδαμε κι άλλα κόμικς από τη δική μου εποχή και κάνοντας παρεούλες τα διαλείμματα διαβάσαμε τις ιστορίες τους.

Τις επόμενες μέρες έφεραν και τα παιδιά τα δικά τους κόμικς!
Πριν φτιάξουμε το δικό μας κόμικς στον υπολογιστή κάναμε λίγη εξάσκηση γραπτά. Τα παιδιά πήραν ένα άδειο από όγια κόμικς και συμπλήρωσαν τα συννεφάκια με όλη τη φαντασία τους.




Έπειτα θέλαμε να φτιάξουμε το δικό μας κόμικ για να εξοικειωθούμε με τη μορφή του, τους διαλόγους αλλά και την τοποθέτηση των λόγων στα σωστά συννεφάκια. Για αυτό χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή

και φτιάξαμε το κόμικ της τάξης! Όλοι μαζί συζητήσαμε για το σκηνικό, τους ήρωες και την ιστορία που θα πούμε. Μας έκανε τόση εντύπωση το βίντεο για τα παιδιά που περπατούν πολλή ώρα για να βρουν νερό ή πίνουν βρώμικο νερό και σε συνδυασμό με τον Ραφαέλ του μαθήματος αποφάσισαν να κάνουν κάτι παρόμοιο. Δώσαμε τον τίτλο μας και ξεκινήσαμε...
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ



Είπα στα παιδιά όποιο θέλει να φτιάξει και το δικό του κόμικ. Δείτε τι έφτιαξε ο Δανιήλ!

Παρακάτω είναι το κόμικς της Όλιας,
2 από τον Νίκο,


της Χρισέλιας

και 2 από τον Άγγελο!



Μπράβο σε όλα τα παιδιά μου! 
Τώρα μπορείς να πας στο ηλεκτρονικό μας βιβλίο και να βρεις το κομμάτι του παζλ που βρίσκεται στις πρώτες εικόνες. Εκεί μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό κόμικς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου